Bolyai Matematika csapatverseny 2016
megyei forduló

2016 október 14-én a Petőfi Sándor Általános Iskolában megszerveztük a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei/csík körzeti fordulóját 3-8. osztályosoknak.

A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt a versenyben. Hargita megye a 20011/2012-es tanévben kapcsolódott be először. Hargita megyében a versenyt az idén négy helyszínen szerveztük. A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Nagy Imre Általános Iskolában, a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában és a gyergyóalfalusi Sövér Elek Szakközépiskolában. A négy helyszín összesített eredménye alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. Minden évfolyamról az első helyezett részt vesz a Budapesten tartandó Országos döntőn.

A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek fejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.


Díjazott csapatok a Petőfi Sándor Általános Iskolában

3. osztály Sasok csapata 3. hely      

Bodor Mátyás, Bálint Szilárd, Isán Balázs-Gergő,Tamás Zsolt

4. osztály Matektívek csapata 1. Hely (Döntős)

Boga Barna, Bota Ákos, Ferencz Adolf, Márton Márk

Matekarcok csapata 2. hely

Antal Áron, Rákosi Seiwarth György, Nagy Helén, Tepuc Tünde

Szuper számolók csapata 5. hely

Erős Krisztina, Gábor Henrietta, Nagy Bernadett, Todi Barbara

5. osztály Mateklub csapata 3. hely

André Emőke, Ferencz Melinda, Lakatos-Berényi László, Szabó Kata

7. osztály Kettő a négyzeten csapata 2. hely

Imets Eszter, Bilibók Bence, Domokos Zalán, Jánó Róbert

8. osztály Atalfabénák csapata 4. hely

Benedek Tamás, Kassay Anna, Miklós Ádám

 

Gratulálunk a csapatoknak és sok sikert kívánunk a  Matektívek csapatnak, akik részt vesznek az Országos döntőn November 19-én.

  Molnár Klára, matematika tanár
2016-11-02