Bolyai Matematika csapatverseny 2015
megyei forduló

2015 október 16-án a Petőfi Sándor Általános Iskolában megszerveztük a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei/csík körzeti fordulóját 3-8. osztályosoknak, (A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt a versenyben. Hargita megye a 20011/2012-es tanévben kapcsolódott be először. Hargita megyében a versenyt három helyszínen szervezzük. A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában, a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában és a gyergyóalfalusi Sövér Elek Szakközépiskolában. A három helyszín összesített eredménye alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. Minden évfolyamról az első helyezett részt vesz a Budapesten tartandó Országos döntőn.
A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek fejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.
 

Díjazott csapatok a Petőfi Sándor Általános Iskolában

3. osztály Matekászok csapata 2. hely

            András Csaba, Boga Barna, Ferencz Adolf, Márton Márk
 

4. osztály Matektívek csapata 3. hely

            Adorján Tamás, Csiszér Sarolta, Herta Noémi, Vezsenyi Huba
 

5. osztály Matekmacik csapata 5. hely

            Bencze-Tankó Abigél, Lukács Tamás, Imreh-Székely Kelda-Franciska,

 Garda-Mátyás Csenge
 

6. osztály Kettő a négyzeten csapata 1. hely (Döntős)

            Imets Eszter, Bilibók Bence, Domokos Zalán, Jánó Róbert
 

7. osztály Lotto csapata 4. hely

Barabás Anna Gabriella, Bartha Szilárda, László Barbara, Péter Ákos
 

Gratulálunk a csapatoknak és sok sikert kívánunk a  Kettő a négyzeten csapatnak, akik részt vesznek az Országos döntőn November 21-én.
 

Molnár Klára, matematika tanár

2015-12-14