Történelmet írtak a csíkszeredai petőfis kisdiákok

A budapesti Veres Péter Gimnázium adott egy napra otthont a Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjének november 24-én.

                A rangos rendezvény hatalmas sikerrel zárult a 3. osztályos EKÁGÉK csapat részére.

I. helyezést értek el, amellyel történelmet írtak iskolánk és városunk számára. Először nyeri erdélyi csapat ezt a versenyt a harmadikos évfolyamon. A csapat tagjai: Sâncă Ada-Emilia, Bodor Ádám, János Gergő Krisztián és Sájter Klaus. A csapatot Pál Teréz és Waczel Enikő-Mária alsó tagozatos tanárok készítették fel.

                Rendkívüli felkészültségükről tettek tanúbizonyságot mind az írásbeli, mind pedig a szóbeli fordulón. Mindkét esetben maguk mögé tudták a többi magyarországi, illetve erdélyi résztvevő csapatokat. A szóbeli forduló nyilvános volt, így mindenki számára nyilvánvalóvá vált a kis harmadikos csapat szakszerű, logikus, pontos feladatmegoldása, melyet csapatmunkában meggyőzően, egymást segítve és kiegészítve vittek a zsűri elé.

Szép sikert könyvelhettek el az ötödikes diákok is. Anonimus csapatuk a középmezőnyben végzett. Tagjai: Benedek Márta, Bodor Mátyás, Garda-Mátyás Hanna és Kenyeres Mátyás. Felkészítő tanáruk: Dénes Margit.

Büszkék vagyunk rátok gyerekek, és további sok sikert kívánunk!

A résztvevő Petőfis tanárok és diákok nevében:

Pál Teréz, alsó tagozatos tanár

2018-11-24