Bolyai Matematika Csapatverseny, 2017
- megyei forduló -

2017. október 13-án a Petőfi Sándor Általános Iskolában szerveztük meg a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei/Csík körzeti fordulóját a 3 – 8. osztályosoknak.

A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt a versenyben. Hargita megye a 2011/2012-es tanévben kapcsolódott be először. Ebben a tanévben négy helyszínen szerveztük meg a versenyt, a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Nagy Imre Általános Iskolában, a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában és a gyergyóalfalusi Sövér Elek Szakközépiskolában.  Összesen 360 tanulói csapat és 4 felnőtt csapat vett részt a megmérettetésen. Iskolánkban 115 csapat versenyzett. A négy helyszín összesített eredménye alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. Minden évfolyamról az első helyezett részt vesz a Budapesten tartandó országos döntőn.

A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek fejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.


Díjazott csapatok a Petőfi Sándor Általános Iskolából: 

A 4. osztályosok  Anonymus csapata - 2. hely      

 Bálint Szilárd, Benedek Márta, Bodor Mátyás, Garda-Mátyás Hanna

A 4. osztályosok Matek-kockák csapata - 3. hely

Benedek Hunor, Imets Máté, Jánó Örs, Nagy Alpár

A 7. osztályosok Matekmacik csapata - 6. hely

Garda-Mátyás Csenge, Dobri Dávid, Lukács Tamás, Bencze-Tankó Abigél

A 8. osztályosok Tematikusok csapata - 6. hely

Jánó Róbert, Imets Eszter, Domokos Zalán, Bilibók Bence 

 

Gratulálunk a díjazott csapatoknak és minden résztvevőnek !

Molnár Klára, matematika szakos tanár

2017-11-20