Születésnap

Ünnepelni gyűltünk össze 2015. november 3-án a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán. Diákok és tanárok, kicsik és nagyok együtt köszöntöttük iskolánkat 135. születésnapján.

László Károly iskolaigazgató köszöntő szavai után diákjaink egy csoportja rövid műsorral tette emlékezetesebbé az eseményt. Gál Álmos Dániel (7. o.) a múlt diákjainak klasszikussá vált üzenetét, Ady Endre versét szavalta el. Császár Pál Zsombor (8. o.) szintén múltat idézett, hiszen az 1885-ös iskolai értesítőből az akkori alapelvek néhány bekezdését olvasta fel. Ilyés Mátyás (5. o.) felcsíki népdalt énekelt. A hatodikos Márton Krisztina iskolás sorait olvasta fel Urkon Péter Dávid (5. o.) a maga kópés módján. A Bartalis Orsolya, Kassay Anna és Molnár Endre által elénekelt dal pedig a Légy hű magadhoz gondolattal zárta a műsort, melyet Bodó Nárciszka, Borbély Hajnalka és Orbán Kinga állított össze.


Az ünnepség kíváncsian várt momentumaként lelepleztük az alkalomra állított kopjafát, amelynek faragott motívumairól az alkotó, Lőrincz Zoltán mesélt a jelenlévőknek.


Isten éltessen, kedves Iskolánk!

2015-11-03