Kolozsvárra kirándultunk

Régi tervünk valósult meg azzal, hogy május 5-én és 6-án eljuthattunk Kolozsvárra a VII.A és VII.B osztály tanulóival.

Az első megállónk Marosvásárhely mellett, Gernyeszegen volt, ahol meglátogattuk a Teleki család csodálatos kastélyát.
Kolozsváron a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban voltunk elszállásolva.
A kipakolás után nyakunkba vettük a várost, és ellátogattunk a Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépületébe, ahol bepillantottunk néhány szak folyosójára, sőt még az egyik mikrobiológia laborba is bemehettünk.

Ezek után a Farkas utcai református templomba sétáltunk, majd a várfal és a Szabók bástyája mellett elhaladva a Házsongárdi temetőbe mentünk.  Itt sikerült megtalálni Reményik Sándor, Szilágyi Domokos, Hervay Gizella, Brassai Sámuel és sok más hires ember sírját. Gyertyát gyújtottunk és rövid verset, mesét felolvasva emlékeztünk meg ezekről a híres személyekről.

A temetői séta után, 1 órás szabadidő következett. Kisétáltunk a Fellegvárra, ahonnan csodálatos  kilátás nyílt a városra. Majd “betévedtünk” a McDonaldsba is, a gyerekek nagy örömére.

Az estét a Kollégium udvarán történő focizás zárta.
Másnap korán kezdtük el a napot.

A botanikus kertbe sétáltunk ki, majd az egyetemi bentlakások mellett elsétálva, a biológia egyetem állattani múzeumába és viváriumába mentünk be.

Sikerült eljutnunk a Szent Mihály templomba is, ahol egy csíkszeredai születésű lelkész, Bojtor Attila fogadott bennünket, és vezetett végig a templomon. Még a toronyba is felkísért bennünket.

Nagy élmény volt számunkra ez a 2 csodálatos nap.

Gáll Ildikó, Fodor Márta

2018-06-22