Radnóti Miklós felolvasómaraton
a Petőfi Sándor Általános Iskolában

2019. február 19-én iskolánk is csatlakozott a Kájoni János Megyei Könyvtár által évente szervezett felolvasómaratonhoz. Idén Radnóti Miklós műveiből olvastunk fel. Az iskolai könyvtár szervezésével két órában kiemelten is összegyűltünk több ötödik, hatodik és nyolcadik osztállyal, hogy együtt éljük át az olvasás örömét, majd külön osztályokban folytatódott a felolvasás.

Mivel Radnóti munkássága és művei szorosan kapcsolódnak életrajzi körülményeihez, különösen indokolt volt, hogy felelevenítsük életének fontosabb eseményeit egy képes bemutató segítségével, ezekhez rendelve a felolvasandó szövegeket is. Néhány cím a felolvasott versekből: Cartes postales, Töredék, Erőltetett menet, Razglednicák, Éjszaka, Bájoló, Sem emlék, sem varázslat.

Az egyéni és közös felolvasást követően két vers megzenésített változatát hallgattuk meg, majd Borbély Hajnalka tanárnő és diákjai közreműködésének köszönhetően közös éneklésben is volt részünk gitárkísérettel. A közös olvasás, a közös éneklés öröme és hangulata mindannyiunkat magával ragadott.

Dánél Hajnalka
könyvtáros

2019-02-26