Afrikai utazás

Dr. Balázs Lajos képes bemutatója a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Városunkban élő, jelentős munkásságáról ismert meghívottunk volt a Petőfi Iskolában 2015. Április 22-én. Dr. Balázs Lajos a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Humán tanszékének alapítója, vezetője és mai napig, nyugdíjasként is egyetemi oktatója, volt román szakos tanár, iskolaigazgató, művelődési felügyelő, ugyanakkor komoly néprajzi munkát tudhat magáénak.

Egy jó tanártól akkor is tanulhatunk, amikor “csak” mesél valamiről. Meghívottunk Afrikai utazásáról mesélt az ott készült képek vezetésével. Különleges tájakat, növényeket láthattunk, itthon csak állatkertből ismert állatokat, sajátos épületeket és építményeket. Mesélt földrajzi és közigazgatási sajátosságokról, melyek az általa meglátogatott országokat jellemezte akkoriban, és érdekes emberekről, köztük gyerekekről, akikkel útja során találkozott.

A rendhagyó földrajzórán iskolánk felsőtagozatos diákjai vettek részt. Sikerült felkelteni a diákok érdeklődését, ugyanis a bemutató után kis csapat alakult ki a tanár úr körül, és a felmerülő kérdésekre válaszolva folytatódott a beszélgetés.

Dánél Hajnalka, könyvtáros


2015-04-22